gener – març 2024
Immersió a la cultura del vi
Una sèrie de tasts i conferències amb el periodista especialitzat en vins Ilya Kirilin
gener – març 2024
Immersió a la cultura del vi
Una sèrie de tasts i conferències amb el periodista especialitzat en vins Ilya Kirilin
Els pobles del Mediterrani van començar a emergir del barbarisme quan van aprendre a cultivar oliveres i vinyes.

Tucídides

Estimats amics!

Estem començant un nou cicle de conferències 'Immersió en la cultura del vi', el programa del qual inclou conferències sobre història, tasts i xerrades sobre vins del Mediterrani. L'autor i presentador és el periodista Ilya Kirilin, conegut com a Garnatxa_Man.

Sabíeu que les primeres evidències de la producció de vi daten del setè mil·lenni abans de Crist i que els qvevri, recipients d'argila utilitzats per a la fermentació i envelliment del vi, van ser trobats a la regió de Tbilisi? Que fa 2100-1700 anys van aparèixer els primers barrils de vi i fa 1500-1100 anys els primers sommeliers?

El vi no és només un producte de la fermentació del suc de raïm. El vi és una part integral de la cultura del Mediterrani que reflecteix les característiques de la història, el clima i, per descomptat, les persones que viuen a cada país i regió.

Juntament amb Ilya Kirilin, periodista especialitzat en vins, descobrireu:

Tast i conferència №1. 26 de gener a les 19:00

«Vins negres del  Mediterrani»

• Com va arribar la vinya a la península ibèrica i quins es poden considerar els primers enòlegs professionals del futur Regne d'Espanya?

• Per què històricament tots els tipus de raïm eren vermells, i quin paper hi van jugar les aus?

• Com es van reflectir als vins moderns els mètodes de producció i envelliment del vi a l'Imperi Romà?

• Per què la garnatxa es diu grenache a França i cannonau a Sardenya, i què té a veure amb el Regne d'Aragó?

• Els estils principals de vins de la Mediterrània espanyola, amb què combinar-los i com trobar el vostre propi vi.

Tast i conferència №2. 1 de març a les 19:00

«Vins negres del centre d’Espanya»

Rioja i Ribera del Duero han estat i continuen sent les marques de les regions espanyoles més reconeixibles. Quin és el secret de la seva popularitat? Ho analitzarem, així com també descobrirem:

• Com l'epidèmia d'una plaga provinent d'Amèrica va portar un apogeu vinícola a la Rioja?

• D'on vénen tants marquesos a La Rioja, i tots són autèntics aristòcrates?

Ull de llebre, negre fi, negre del país, cencibel: per què una sola varietat té tants noms?

• Quina relació té el llegendari celler Vega Sicília amb Sicília?

• Com es diferencien Rioja, Ribera i Toro a la copa, i com podeu descobrir quin és el vostre preferit?

Tast i conferència №3. 5 d’abril a les 19:00

«Rosé i orange wine»

Els vins que generen més preguntes i incomprensió. El rosé no es percep com un vi seriós; sobre orange wine sovint es pensa que està fet de taronges. És veritat? Sens dubte que no, però sorgeixen altres preguntes:

•És cert que la majoria dels vins abans del segle XX eren rosats?

• Com afecta el to rosat al caràcter del vi? Hauríem de témer els vins de color gerd?

• Per què el rosé i l'orange wine comparteixen un esperit similar tot i ser elaborats de manera completament diferent?

• Com van aparèixer les àmfores a Espanya i què té a veure amb Geòrgia?

• Quins horitzons gastronòmics obren els rosé i els orange wine?

Durada: 1 h. i 1/2.

Us esperem el 26 de gener a les 19.00 al Saló Verd (carrer de Josep Anselm Clavé, 31, 08002 Barcelona).

A l'abril us espera un tast-sorpresa amb visita a un dels cellers més emblemàtics de Catalunya!

Entrada per a 1 tast i conferència: 45 euros.

Nombre de participants limitat.

Per comprar les entrades per al tast-conferència que tindrà lloc el 26 de gener, si us plau, utilitzeu aquest enllaç.

DONACIÓ