El 24 de octubre a les 18.00 us convidem a la quarta conferència en línia del nou cicle “Els camins que ens porten a “Don Quixot”, al llarg de la qual parlarem de les passions i costums de l'enginyós gentilhome. A més ens assegurarem que el culte al menjar no va perdre la importància a Espanya des del segle XVI, i també descobrirem que la caça i els llibres no són coses tan incompatibles, com pot semblar a la primera vista.
La conferència serà impartida pel professor Vidmantas Silyunas, doctor en Història de l'Art i Artista d'Honor de la Federació de Rússia, Cap del Departament de l'Escola-Estudi MKHAT (Teatre d'Art de Moscou), i cavaller de l'Ordre del Mèrit Civil.
Des de les primeres línies de la seva cèlebre novel·la, Cervantes ens explica amb detall la dieta del cavaller de la trista figura: “una olla d'una mica més vaca que ovella, esquitxada gairebé totes les nits, duels i menyscaptes els dissabtes, llenties els divendres, algun palomina d'afegiment els diumenges”. Tot es canvia amb el pas del temps, però el culte al dinar a Espanya continua sent curosament cuidat pels descendents de Don Quixot. Quin menú es podia permetre un noble cavaller del segle XVI, i és possible tastar els plats espanyols d'aquella època avui dia?
Alonso Quijano estava especialment apassionat per la caça, s'aixecava gairebé cada dia abans de la sortida del sol i dedicava tot el seu temps a aquest noble ofici, fins que va trobar una altra passió: la lectura. El brau gentilhome no només es va aficionar a les novel·les cavalleresques, sinó que va començar a crear la seva pròpia biblioteca de llibres d'aquest gènere i per poder adquirir les precioses publicacions, venia la terra que li pertanyia. La col·lecció anava creixent i molt aviat els llibres van ocupar tota la casa de l'entusiasta Quijano; aleshores se li va acudir una brillant idea.
La trobada es farà en línia, en rus, amb la traducció simultània al castellà.
Participació gratuïta amb inscripció prèvia.