20 de setembre
El factor humà a la història del vi
Una sèrie de conferències “Immersió a la cultura del vi” amb el periodista especialitzat en vins Ilya Kirilin
20 de setembre
El factor humà a la història del vi
Una sèrie de conferències “Immersió a la cultura del vi” amb el periodista especialitzat en vins Ilya Kirilin
20 de setembre
Horaris:
19.00 — 20.30
Telèfon:
+34 605 82 82 10
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

¡Estimats amics!

El 20 de setembre a les 19:00, amb tast i conferència ‘El factor humà en la història del vi’, inaugurarem la temporada al club de vins de la Fundació Cultural ‘CdR a Barcelona’. La trobada es realitzarà com a part del nou cicle ‘Immersió en la cultura del vi’ i anirà a càrrec del periodista Ilya Kirilin, conegut com a @Garnacha_man.

Quan parlem de vi, en primer terme parlem del lloc específic on creix la vinya. Els francesos ho anomenen la magie d’un terroir, ja que dues parcel·les veïnes poden produir vins molt diferents, un dels quals es vendrà per 500 euros i l’altre per 50. El concepte de terroir o terreny tradicionalment inclou una combinació de factors naturals i geogràfics: sòl, clima, varietat de raïm i altres.

Però últimament es parla cada vegada més d’un altre factor crucial: el paper de l’home. Al cap i a la fi, és la persona qui decideix plantar una o altra varietat de raïm, collir-la en el moment adequat i elaborar aquesta beguda en un vi que s’ajusti al seu estil preferit.

Difícilment parlaríem avui dels vins de Bordeus, Borgonya o Xampanya si darrere d’aquests noms no hi hagués persones específiques. Sobre els visionaris francesos s’han escrit molts llibres i s’han realitzat moltes investigacions. I què es diu dels enòlegs espanyols? El seu llibre s’està escrivint davant dels nostres ulls, perquè malgrat la seva mil·lenària història vitivinícola, la modernitat ha arribat aquí recentment.

Durant la propera cata i conferència juntament amb el periodista especialitzat en vins Ilya Kirilin, conegut com a @Garnacha_man, descobrirem:

  • Què va inspirar als marquesos a crear des de zero l’estil dels vins de Rioja?
  • Com va aconseguir un venedor de tractors crear el vi icònic de Ribera del Duero, que va arribar a ser anomenat el Petrus espanyol?
  • Qui ha passat als llibres de màrqueting per haver-se fet famós amb estovalles blanques i la millor vista de l'alba sobre el Priorat?
  • On es va enfonsar el vaixell amb la primera collita de Pingus, que va donar fama al danès Peter Sisseck?
  • Com la varietat de vi aragonès garnatxa ha arribat a ser mundialment famosa gràcies als nostres contemporanis?

El programa inclou tast i conferència sobre els vins de la Mediterrània.

Us esperem el 20 de setembre a les 19:00 al Saló Verd (carrer de Josep Anselm Clavé, 31, 08002 Barcelona).

El tast i la conferència es faran en rus.

Durada: 1,5 hora.

Entrada: 45 euros.

Limitat el nombre de participants.

Per comprar les entrades, si us plau, utilitzeu el enllaç.

20 de setembre
INSCRIPCIÓ