La teva dieta: al nord, vi i estrelles, al sud, pa i pluja.
Federico García Lorca
El 17 de novembre a les 19.00 us convidem al primer tast i conferència sobre el vi que anirà a càrrec del periodista Ilya Kirilin, conegut com a Garnatxa_Man, durant la qual no només degustarem vi, sinó que també aprendrem alguna cosa nova.
Sabíeu que les primeres evidències de la producció de vi daten del setè mil·lenni abans de Crist i que els qvevri -recipients d'argila utilitzats per a la fermentació i envelliment del vi- van ser trobats a la regió de Tbilisi? Que fa 2100-1700 anys van aparèixer els primers barrils de vi i fa 1500-1100 anys els primers sommeliers?
El vi no és només un producte de la fermentació del suc de raïm. El vi és una part integral de la cultura del Mediterrani que reflecteix les característiques de la història, el clima i, per descomptat, les persones que viuen a cada país i regió.
Juntament amb Ilya Kirilin, periodista especialitzat en vins, descobrireu:
• Per què els primers vins escumosos van aparèixer a Catalunya i què té a veure amb Champagne i el suro;
• Quan es va encunyar el terme cava i qui el va esmentar per primera vegada a l'etiqueta;
• Com està relacionat el cava amb el modernisme català;
• Per què no tots els caves són bons i quin escàndol va passar fa uns anys;
• Com es diferencia el Corpinnat del cava i quins vins escumosos es fan al País Basc;
• I el més important: com triar el vi escumós espanyol adequat sense equivocar-se.
El programa inclou tast i conferència sobre els 6 vins escumosos d’Espanya.
Durada: 1,5 hora.
Entrada: 50 euros.
Limitat el nombre de participants.
Per comprar les entrades, si us plau, utilitzeu el enllaç.