25 de octubre
La criança del vi: l'impacte de la fusta, l'acer, el ciment i el temps
Una sèrie de conferències “Immersió a la cultura del vi” amb el periodista especialitzat en vins Ilya Kirilin
25 de octubre
La criança del vi: l'impacte de la fusta, l'acer, el ciment i el temps
Una sèrie de conferències “Immersió a la cultura del vi” amb el periodista especialitzat en vins Ilya Kirilin
25 de octubre
Horaris:
19.00 – 20.30
Telèfon:
+34 605 82 82 10
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Benvolguts amics!

El 25 de octubre a les 19:00 ens complau convidar-vos al tast i conferència ‘La criança del vi: l'impacte de la fusta, l'acer, el ciment i el temps’, que tindran lloc com a part del nou cicle de seminaris 'Immersió en la cultura del vi'. La trobada anirà a càrrec del periodista Ilya Kirilin, conegut com a @Garnacha_man.

El vi és el producte més complex de l'agricultura. El raïm directament de la vinya té molt de sucre i gairebé no deixa cap sabor interessant. Proves el suc acabat de premsar i, de nou, no té gust de res. Proves el most en fermentació i penses: com és possible beure això? Però passen un parell d'anys, i a la copa apareix un vi extremadament complex, interessant i multifacètic, que pot tenir gust de qualsevol cosa, excepte d’aquell raïm original.

Per entendre què influeix en el sabor del vi, parlarem de les particularitats de la seva criança. Durant la propera cata i la conferència, juntament amb el periodista especialitzat en vins Ilya Kirilin, descobrirem:

  • Per què els barrells es fan precisament de roure i no d'altres fustes? Aprendrem a distingir el roure americà del francès i comprendrem la seva influència en el vi
  • Com la indústria làctia va ajudar a crear la indústria dels moderns vins blancs, i per què els gallecs estan agraïts al català Miguel Torres (el gran)
  • Quan els qvevri, els carasses i les àmfores es van començar introduir de nou en la producció, i en quina mesura això es deu a la influència dels espanyols 
  • Per què al Priorat es venen barrells, tornant a allò que semblava ser un recipient vinícola poc popular: els tancs de ciment?  
  • I el més important: què passa amb el vi durant la seva criança en ampolla? El vi vell és sempre el millor. Segur? Com determinar l'edat del vi segons la seva varietat?

El programa inclou tast i conferència sobre els vins de la Mediterrània.

Us esperem el 25 d’octubre a les 19:00 al Saló Verd (carrer de Josep Anselm Clavé, 31, 08002 Barcelona).

El tast i la conferència es faran en rus.

Durada: 1,5 hora.

Entrada: 45 euros.

Limitat el nombre de participants.

Per comprar les entrades, si us plau, utilitzeu el enllaç.

25 de octubre
INSCRIPCIÓ