Últimament, l'ecoturisme està tenint cada cop més impacte a les nostres vides. No obstant això, no sempre és possible trobar temps per fugir del soroll i el tràfec de la ciutat, encara que sigui per un parell de dies.
Tanca els ulls per un moment i imagina't en una de les regions vitivinícoles més famoses de Catalunya: l'Alt Penedès. Davant teu hi ha una antiga bodega familiar amb una història de diverses generacions i uns magnífics productes ecològics, elaborats amb amor i cura per la terra. Imagina el propietari de la bodega convidant-te a gaudir d'una copa gelada de vi escumós després d'un recorregut fascinant, durant el qual no només aprendràs a distingir entre diferents tipus de raïm, sinó que també t'immersiràs en la vida dels viticultors i la bellesa d'aquesta famosa regió vinícola.
La degustació de vins pren un nou gir, és hora d'anar als ceps per esvair els dubtes freqüents entre els habitants de la ciutat.
El 15 de juny a les 11:00 ens complau convidar-te a la quarta tast i conferència, que tindrà lloc com a part del nou cicle 'Immersió en la cultura del vi'. Junts visitarem una de les antigues finques orgàniques biodinàmiques del Penedès, on tastarem una selecció de vins especials i provarem plats elaborats amb productes ecològics cultivats a l'hort local. El tast i conferència aniràn a càrrec del periodista Ilya Kirilin, conegut com a Garnacha_Man.
La celler està situat en un pintoresc poble a mitja hora en cotxe de Barcelona. En aquest centre històric creix el xarel·lo, una varietat de raïm blanc espanyol que s'utilitza per a la producció de vins escumosos.
Amb els preceptes de l'agricultura biodinàmica, els propietaris del celler cultiven tot tipus de fruita, verdures, cereals, oliveres, vinya i el pasturatge d'abelles.
Durant la tast i la conferència debatrem els temes rellevants que t'ajudaran a orientar-te en el món del vi modern:
• Quina és la diferència entre el vi orgànic i el biodinàmic?
• Si hi ha vi natural, vol dir que tots els altres són químics?
• És realment perillosa la utilització del diòxid de sofre per a l'elaboració del vi, o podem estar tranquils?
• Per què els vins naturals sovint tenen aromes estranys, i d'on provenen els matisos de sidra, cervesa artesanal o fins i tot els aromes animals en ells?
• D'on ve la moda dels vins alternatius? Són millors que els convencionals?
• I el més important: com entendre què és el que t'agrada? L'orgànic, el biodinàmic, el vi natural o simplement el vi?
El programa inclou una passejada pels ceps, un tast, un dinar i una conferència sobre els vins del Mediterrani.
Ens veiem el 15 de juny!
El tast i la conferència es faran en rus.
Entrada: 80 euros. Ens veiem a les 11:00 al Penedès: Restaurant Cal Ramon (Carrer Major, 5, 08783 La Beguda Alta, Barcelona).
Durada: 5 hores (visita a les vinyes, tast de vins i dinar).
Limitat el nombre de participants.
Per comprar les entrades, si us plau, utilitzeu el enllaç.