Els pobles del Mediterrani van començar a emergir del barbarisme quan van aprendre a cultivar oliveres i vinyes.
Tucídides
El 1 de març a les 19:00 us convidem al segon tast i conferència 'Vins negres del centre d’Espanya', que es durà a terme com a part del nou cicle 'Immersió en la cultura del vi' i anirà a càrrec del periodista Ilya Kirilin, conegut com a Garnatxa_Man.
Sabíeu que les primeres evidències de la producció de vi daten del setè mil·lenni abans de Crist i que els qvevri, recipients d'argila utilitzats per a la fermentació i envelliment del vi, van ser trobats a la regió de Tbilisi? Que fa 2100-1700 anys van aparèixer els primers barrils de vi i fa 1500-1100 anys els primers sommeliers?
El vi no és només un producte de la fermentació del suc de raïm. El vi és una part integral de la cultura del Mediterrani que reflecteix les característiques de la història, el clima i, per descomptat, les persones que viuen a cada país i regió.
Rioja i Ribera del Duero han estat i continuen sent les marques de les regions espanyoles més reconeixibles. Quin és el secret de la seva popularitat? Ho analitzarem, així com també descobrirem:
• Com l'epidèmia d'una plaga provinent d'Amèrica va portar un apogeu vinícola a la Rioja?
• D'on vénen tants marquesos a La Rioja, i tots són autèntics aristòcrates?
• Ull de llebre, negre fi, negre del país, cencibel: per què una sola varietat té tants noms?
• Quina relació té el llegendari celler Vega Sicília amb Sicília?
• Com es diferencien Rioja, Ribera i Toro a la copa, i com podeu descobrir quin és el vostre preferit?
El programa inclou tast i conferència sobre els vins negres de la Mediterrània que acompanyaran unes tapes delicioses.
Us esperem el 1 de març a les 19:00 al Saló Verd (carrer de Josep Anselm Clavé, 31, 08002 Barcelona).
Durada: 1,5 hora.
Entrada: 45 euros.
Limitat el nombre de participants.
Per comprar les entrades, si us plau, utilitzeu el enllaç.